У зв'язку з набранням чинності нових правил кількість субсидіантів в Україні скоротиться

З 1 травня 2021 року в Україні почали діяти нові правила призначення житлових субсидій. У зв'язку з цим не всі претендують на допомогу від держави зможуть отримати її. Але заяву і супутні документи, необхідні для оформлення допомоги, слід подавати прямо зараз. Про це заявив колишній міністр з питань ЖКГ, народний депутат Олексій Кучеренко в ефірі програми "Сьогодні ввечері" на телеканалі "Україна 24".

Так, Олексій Кучеренко зазначив, що подавати документи вже зараз потрібно через те, що субсидії будуть переглядатися для всіх субсидіантів, тому запас часу не завадить. Він підкреслив, що нові правила більш жорсткі і отримати субсидію зможуть далеко не всі бажаючі.

За новими правилами для отримання субсидії, особа, яка претендує на допомогу, має подати нову заяву про призначення, а разом з нею і декларації про доходи та витрати. Також при призначенні субсидій братимуть до уваги доходи громадян від депозитів, дивіденди від цінних паперів та інше. Українці, які здійснили одноразову покупку валюти, автомобіля або нерухомості на суму понад 50 тисяч гривень на допомогу держави можуть не розраховувати. Залишитися без субсидій можуть і ті українці, які виїжджали за межі країни.

В уряді введення нових правил пояснили тим, що їх списків одержувачів субсидій необхідно виключити тих громадян, які мають фінансову можливість самостійно оплачувати рахунки. У Мінфіні підрахували, що за минулий рік 830 субсидіантів купили валюту загальною сумою майже в 140 мільйонів гривень.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українцям розповіли, хто може не розраховувати на отримання житлової субсидії.

Також наш портал інформував, що у Пенсійному фонді зробили важливу заяву стосовно фінансування травневих пенсій.

Нагадаємо, що у Міністерстві соціальної політики розповіли про нову пенсійну реформу, яка дозволить подвоїти виплати.