Умільці створили потужний гоночний автомобіль на базі ЗАЗ-965

На просторах інтернету можна зустріти багато незвичайних модифікацій знаменитого "Запорожця", однак серйозні "проєкти" зустрічаються вкрай рідко. Якраз один з таких втілили в життя автолюбителі з Сум - створили справжній гоночний болід на базі "горбатого" ЗАЗ-965. Відповідні кадри опублікували на сторінці autosamodelka в Instagram.
Умільці з Сум створили гоночний автомобіль на базі старенького "горбатого" запорожця, який не поступається навіть такій легенді, як Bugatti. ЗАЗ - 965 піддався кардинальній модифікації, зокрема його оснастили потужним 5,7-літровим двигуном від Ford Mustang. Автомобіль назвали ZAZ GTR. Відзначається, що його неодноразово переробляли і в кінцевому вдалося досягти досконалості.

ZAZ GTR показує потужність до 2 тисяч кінських сил і розвиває максимальну швидкість до 300 кілометрів на годину. В результаті модифікований "Запорожець" вийшов настільки потужним, що на нього довелося встановлювати гальмівний парашут.

Підкреслимо, що ЗАЗ-965 вироблявся на Запорізькому автомобільному заводі в 60-х роках минулого століття. Всього з конвеєра зійшло понад 300 тисяч примірників. Потужність двигуна цієї моделі "Запорожця" становила всього близько 27 кінських сил.

Варто відзначити, що це не єдина модифікація "Запорожця", яка здатна по-справжньому здивувати. Так, хлопці з Харкова зібрали на базі ЗАЗ-968М справжнього монстра, для якого будь-яке бездоріжжя по зубах. Робота у майстрів зайняла близько двох місяців, проте результат того стояв. Автомобіль долає повне бездоріжжя без особливих труднощів, проїжджаючи там, де цілком могли б застрягти навіть сучасні позашляховики.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у мережі показали, як умілець перетворив старенький "Запорожець" на гоночний автомобіль.

Також наш портал інформував, що у мережі показали радянські автомобілі, які не бачив ніхто.

Нагадаємо, що українцям назвали найбільш ненадійні б/у автомобілі.