Українців попередили про запуск в країні COVID-сертифікатів.

На цей час Міністерство охорони здоров'я розглядає всілякі "бонуси" для вакцинованих українців. Відповідну заяву зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, пише "РБК-Україна".

Стало відомо про бонуси, які отримають українці, фото: РБК-Україна

Він вважає, що в Україні є міста і містечка, які здатні повністю провакцинувати своє населення. Особливо це актуально для курортних міст, за словами Шмигаля.

Зокрема, він уточнює, що якщо вакцинацію пройдуть всі жителі такого містечка і всі працівники курортних закладів, то це дозволить віднести місто в так звану "зелену зону", куди зможуть їхати відпочивати туристи. При цьому деякі обмеження діяти все-таки будуть, зазначив чиновник, але в цілому місто зможе спокійно функціонувати і приймати відпочиваючих. Це і можна буде вважати таким собі "бонусом".

Шмигаль розповів про бонуси для міст, що повністю пройдуть вакцину від коронавірусу, фото: Українські Новини

До слова, зараз в Україні вже понад 865 тисяч осіб отримали одну дозу вакцини від COVID-19, а повний курс вакцинації пройшли близько 700 осіб. Вже наступного року уряд хоче завершити процес вакцинації 70 і більше відсотків дорослого населення. Денис Шмигаль впевнений, що це посприяє формуванню колективного імунітету.

Варто відзначити, що станом на 11 травня, всього в Україні було виявлено 2,18 млн випадків зараження коронавірусом, з них 48 419 з летальним результатом і видужали - 1,82 млн людей.

Раніше "Hyser" писав про те, що Україна до кінця року планує винайти свою вакцину проти COVID-19.

Також наш портал повідомляв, що медики розповіли, чи можна вакцинуватися від коронавірусу, якщо є хронічні захворювання.

Нагадуємо, що експерти назвали дату, коли варто очікувати нового удару від епідемії коронавірусу.