Стало відомо про подорожчання квартир у Києві на вторинному ринку.

Зокрема, ціни на житло в столиці різко злетіли в квітні. Варто відзначити, що квартири виросли в ціні як в дорогому, так і в дешевому сегменті. Так, у квітні середня вартість квартири на вторинному ринку в Києві досягла 1619 доларів за квадратний метр, про що свідчать дані порталу 100realty.ua.


Таким чином, у порівнянні з березнем середня ціна зросла на 0,6%. У національній валюті - на 1,5% до 45,427 тис.грн / кв. м (± 0,8%). В результаті за рік середня ціна квадратного метра квартир збільшилася в доларах - на 14%, а в гривні - на 16,9%.

В той самий час приблизно 20% пропозицій квартир в області низького цінового сегмента подорожчали на 1,3%, до 25,778 тис.грн / кв. м, а в 20% квартир вищого цінового сегмента - на 1,7%, до 74,024 тис. грн / кв. м. Якщо брати до уваги показники за квітень минулого року, то вони виросли в "дорогому" сегменті житла на 15,4%, а в "дешевому" - на 19,5%.


Так, в різних районах Києва ціни за квадратний метр наступні:


Правда, що примітно, минулого місяця в нацвалюті спостерігалося зменшення усередненої ціни на житло на 0,4% в Оболонському районі. Водночас в інших адміністративних районах Києва було зростання - від 0,9% у Голосіївському до 4,4% у Дарницькому.


Найбільше пропозицій на ринку нерухомості припадають на правий берег, трохи менше квартир продається на лівому березі, і лише трохи варіантів квартир можна відшукати в центрі Києва.

Раніше "Hyser" писав про те, що заробітчани почали масово скуповувати нерухомість Польщі, а значить в Україні повертатися не збираються.

Також наш портал повідомляв, що Верховна Рада зробила доступні іпотеки для оформлення кредит.

Нагадуємо, що стало відомо, кому в Україні не призначать житлову субсидію.