У мережі показали єдиний мікроавтобус "Старт", який зміг вціліти до наших днів

Нещодавно в мережі з'явилося маловідоме фото мікроавтобусу "Старт". Знімок є особливим тим, що зроблений не в 60-70-і роки минулого століття, як багато інших, а в кінці 90-х - початку 2000-х років. Крім того, автолюбителям вдалося простежити долю мікроавтобуса до того, як був зроблений знімок і до наших днів. Про це пише портал auto.24.
За словами експертів даний екземпляр "Старту" зійшов з конвеєра на Сєвєродонецькій авторембазі. Саме там була розроблена конструкція цього транспортного засобу і була випущена найбільша серія, яка складається з більш ніж 100 екземплярів.

Мікроавтобус "Старт". Фото: auto.24tv.ua
Мікроавтобус "Старт". Фото: auto.24tv.ua

Протягом 80-90-х років минулого століття даний біло-помаранчевий "Старт" належав заводу "Кремнійполімер", що в Запоріжжі. В ході дослідження було виявлено, що такий же мікроавтобус був на підприємстві і в 1969 році, ймовірно, це один і той же екземпляр.

Мікроавтобус "Старт". Фото: auto.24tv.ua
Мікроавтобус "Старт". Фото: auto.24tv.ua

Звичайно в ході експлуатації "Старт" проходив ремонти. Варто відзначити, що транспортний засіб невибагливий, тому проблем з ремонтом не виникало. Всі агрегати і вузли в "Старті" були від "Волги" ГАЗ-21, а невеликі пошкодження кузова можна було прибрати за допомогою склотканини і епоксидної смоли.

Також важливо відзначити, що біло-червоне забарвлення транспортний засіб отримав вже в кінці 90-х після ремонту, до цього "Старт" був теж двоколірним, але замість червоного тону був жовто-золотий. У 2000-х роках транспортний засіб списали з балансу підприємства і виставили на продаж. Зазначається, що мікроавтобус був у жалюгідному стані. "Стартом" зацікавилася реставраційна фабрика "СамоходЪ" імені Ігоря Жемова і викупила його для свого зібрання.

Мікроавтобус "Старт". Фото: auto.24tv.ua
Мікроавтобус "Старт". Фото: auto.24tv.ua

В кінці 2020 року "Старт" знову поміняв свого власника і зараз перебуває в приватних зборах українського колекціонера.