Як відомо, 1 червня народні депутати України підтримали проєкт постанови про пам'ять дітей, загиблих в результаті збройної агресії Російської Федерації проти України. Таким чином 4 червня Україна вперше на державному рівні шанує пам'ять дітей, загиблих внаслідок збройної агресії РФ.

У зв'язку з цим із заявою виступив глава офісу Президента Андрій Єрмак. Своє звернення він опублікував на особистій сторінці в Facebook.

За його словами, якби не ця безглузда війна, Україна могла б поповнитися новими талановитими людьми та геніальними вченими.

"Діти з Донбасу могли б стати талановитими вченими, спортсменами або музикантами, а стали жертвами цієї безглуздої війни. Дітки могли б перестрибувати через трамплін, а перестрибують через міни.

Замість пісень на першій шкільній дискотеці, вони продовжують чути постріли. Вони могли б гуляти з батьками за руки та посміхатися, а не триматися за руки й молитися, тому що на місто летить снаряд", — написав Андрій Єрмак.

За його словами, уряд намагається зробити все, щоб закінчити війну. На цей момент влада зайнята відновленням повноцінної дії режиму припинення вогню.

"У День пам'яті дітей, загиблих в результаті російської агресії, я хочу ще раз сказати, що час закінчувати війну на Донбасі. Всі вже втомилися від цієї війни та страждають від неї, а діти страждають найбільше", - підсумував голова офісу Президента.

Зазначимо, дата дня пам'яті була обрана не випадково, адже щорічно саме 4 червня відзначається Міжнародний день дітей – невинних жертв агресії, заснований Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй.

Додамо, згідно з даними уряду, з 2014 року, з початку нападу Росії на Україну на території деяких регіонів, зокрема Донецької та Луганської областей, загинули понад 240 дітей, ще 56 зникли безвісти. При цьому, за даними різних джерел, травми та поранення отримали від 167 до понад 500 малолітніх громадян України.

Раніше "Нyser" писав про те, що Росія відправила на Донбас нове озброєння та інструкторів.

Також наш портал повідомляв, в Україні з'явиться новий тип військ.

Нагадуємо, у мережі показали, як проходили навчання артилерійських підрозділів ЗСУ біля кордону з окупованим Кримом.