Експерти розповіли, які правила допоможуть зберегти серце здоровим.

Кожній людині в будь-якому віці потрібно стежити за станом свого серця регулярно. Це допоможе зберегти його здоров'я на довгі роки. Також важливо дотримуватися 10 нескладних правил.

В першу чергу потрібно стежити за своїм тиском і при будь-якому відхиленні відразу ж звертатися за медичною допомогою. Будь-яке самолікування протипоказано.

Також важливо займатися спортом. Так як він дуже корисний для роботи серцево-судинної системи.

Для підтримки нормального об'єму циркулюючої крові, зниження ризику тромбоутворення і" загустіння " крові, не можна допускати зневоднення організму. В середньому, добова норма рідини становить близько 1,5 літрів.

Крім того важливо стежити за своїм харчуванням. Адже разом з ним організм отримує масу корисних компонентів і вітамінів.

Але разом з ним потрібно контролювати кількість споживання солі, які затримує солі та інші шкідливі речовини в організмі людини.

На тлі цього потрібно регулярно контролювати свою вагу. Тому що багато серцево-судинні захворювання з'являються саме на тлі зайвої ваги у людини.

Гнів, нудьга, тривога – все це негативно відбивається на стані нервової системи і, як наслідок, роботі серця. Тому важливо тримати у всьому баланс.

Високий рівень холестерину може привести до появи серйозних проблем з серцем – він накопичується на стінках судин і перешкоджає руху крові. Щоб уникнути проблем вам необхідно підтримувати холестерин на рівні 100 мг/дл і нижче.

І, нарешті, потрібно контролювати кількість споживання алкоголю. Він збільшує навантаження на серце і призводить до його передчасного зношування.

Раніше Hyser писав про те, що експерти назвали три продукти для довголіття і молодості організму.

Також писали, що лікар розповів, які наслідки для організму можуть бути після інтервального голодування.

Нагадаємо, що лікарі озвучили ознаки підвищеного холестерину.