Експерти розповіли, наскільки зміниться пенсія в українців з 1 липня.

Так, в Україні 1 липня відбудеться зміна пенсійних виплат у деяких пенсіонерів. В першу чергу буде проведена індексація пенсій. Це вплине на розмірі виплат. Також деякі пенсії будуть збільшені у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму.

Як повідомляє "НВ», мінімальна пенсія зросте на 85 гривень - до 1854 гривень. Ті, чия пенсія нараховувалася від заробітної плати, що в п'ять разів перевищує середню, отримають надбавку в 850 гривень.

Отримають надбавки пенсіонери ряду категорій, зокрема, ліквідатори аварії на ЧАЕС, люди, які отримують пенсію за особливі заслуги або отримали інвалідність у зв'язку з військовими діями.

Крім того слід нагадати про те, що цього року збільшення пенсій відбуватиметься втретє в грудні місяці. Всього за 2021 рік до бюджету країни було закладено три підвищення пенсійних виплат.

А на жовтень планується підвищення виплат пенсіонерам, які досягли віку 75-80 років — їм хочуть доплатити по 400 гривень.

При цьому в уряді також розглядається варіант збільшення соціальних виплат. Так як вони теж знаходяться на мінімальному рівні і не відповідають тим цінам, які є на сьогодні в Україні. Але поки точної інформації про те, наскільки ж можуть бути збільшені соціальні виплати немає.

У будь-якому випадку уряді постійно працює над тим, щоб переглядати пенсійні виплати для українців. Адже їм теж потрібно платити за комунальні послуги і купувати продукти і ліки. Але з кожним місяців це все сильно дорожчає і вижити на ті пенсії, які отримують літні люди, просто неможливо.

Раніше Hyser писав про те, що українцям розповіли про важливі новації щодо трудових книжок.

Також писали, що експерти розкритикували ПФУ щодо проведення індексацій пенсій.

Нагадаємо, що експерти розповіли, коли в Україні пенсії можуть зрости до 6 тисяч гривень.