В Україні набирає обертів нова схема шахраїв.

З кожним роком телефонних шахраїв стає все більше. Вони вимагають у чесних громадян гроші телефоном. Цього разу вони не представляються співробітниками банку, як це було раніше, а кажуть, що вони з правоохоронних органів. Як розповіли потерпілі, що спочатку дзвонить дільничний і розповідає про нібито злочинців, які орудують в районі і погрожують фізичною розправою жителям.

Через пару днів вже дзвонить сам злочинець і починає погрожувати людині, вимагаючи від нього перевести гроші на рахунок. Якщо людина відмовляється це робити, тоді погрози надходять на адресу рідних і близьких.

Розправа також очікувала жертву в разі, якщо він кому-небудь повідомить про дзвінок, сказав грізний голос на іншому кінці дроту.

Як стає зрозуміло, що і злочинець і так званий "дільничний" працюють у змові і просто залякують людей. Вони вимагають дуже великі суми грошей, що деяким потерпілим доводилося навіть закладати свої авто, щоб відправити потрібну суму на карту зловмисників.

У поліції говорять про те, що шахраї використовують імена діючих представників правоохоронних органів. Так як в разі чого це викликає у потерпілих менше підозр навіть їли вони і додумуються перевірити інформацію. Але в стані такого переляку людина згодна на будь-які умови злочинців.

Щоб не стати жертвою телефонних шахраїв, поліцейські радять наступне:

  • відразу вішати трубку і не спілкуватися з нібито співробітниками органів - будь-яка бесіда з правоохоронцями повинна бути очною;
  • не поспішати з рішеннями, нехай на іншому кінці трубки і будуть просити щось терміново зробити;
  • після будь-якої спроби виманити гроші звертатися в реальну поліцію.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні було скоєно замах на ТОП-чиновника.

Також писали, що в Україні продовжують блокувати банківські картки.

Нагадаємо, що в українців стали пропадати гроші з рахунків.