Незважаючи на те, що літній сезон почався зовсім недавно, у воді загинуло понад 20 осіб

Літо, що асоціюється у багатьох з відпочинком на водоймах, почалося зовсім недавно, проте вже за цей час у Міністерстві внутрішніх справ встигли відзвітувати про сумну статистику загиблих під час відпочинку. Про це повідомляє прес-служба МВС у Telegram.

Повідомляється, що за той короткий час, що українці вибираються на відпочинок до води, у водоймах встигло потонути 23 людини. У зв'язку з цим в Міністерстві внутрішніх справ закликали не ігнорувати правила безпечної поведінки на водоймах і зайвий раз їх нагадали.

Так, наприклад, бажаючим відпочити суворо заборонено купатися в місцях, які місцевою владою не визначені як безпечні для купання і не обладнані для цього належним чином.

Крім того, українцям нагадали про те, що під час плавання не можна залазити на попереджувальні знаки і буйки, а також стрибати у воду з великої висоти, наприклад, з катерів, мостів або інших споруд.

Крім того, рятувальники настійно не рекомендують купатися поодинці, а також використовувати для плавання невідповідні для цього пристосування, такі як дошки, камери від автомобільних шин. Також не варто під час купання вживати алкоголь.

Небезпеку становлять і рухомі плавзасоби, тому підпливати до них не можна.

Частина заборон стосуються дітей. Наприклад, їм заборонено подавати помилкові сигнали про небезпеку, дуріти у воді і жартувати. Крім того, дітям не можна купатися без супроводу дорослих. Дітям, які не вміють плавати заборонено перебувати у воді глибше, ніж по пояс.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, які продукти небезпечно зберігати в морозилці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що матч на європейській першості з футболу зупинили через втрату свідомості одним з футболістів.

Також "Hyser" писав, що Володимир Путін відповів на провокаційне запитання журналіста про те, чи вбивця він.