1 липня в Україні будуть перераховані пенсії.

В Україні вже першого числа наступного місяця будуть перераховані виплати для певної категорії пенсіонерів. Але підвищення виплат отримають далеко не всі. Після перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам, яку провели органи Пенсійного фонду, доплату отримав тільки кожен п'ятий з цієї категорії. Це пов'язано з підвищенням мінімального розміру пенсійних виплат в Україні.

За офіційними даними, перерахунок був проведений для 633 тисяч осіб, проте надбавку отримали менше половина з них - 313 тисяч.

Як пояснили в Пенсійному фонді, що багато пенсіонерів отримують пенсію менше мінімальної. Це може бути з різних причин. Наприклад, комусь не вистачило стажу для отримання мінімальної пенсії, а кому розміру заробітних плат. Але відповідно до закону України пенсіонери не можуть отримувати пенсію, яка менше встановленого мінімуму виплат.

Таким пенсіонерам з держбюджету виділяють кошти на" пенсійну виплату", яка складається з власне пенсії та доплати до неї.

При цьому після перерахунку пенсія у такої людини могла бути збільшена, а ось фактична доплата зменшитися. Тобто її частина.

У Пенсійному фонді навели такий приклад: два роки тому пенсія становила 1300 грн, а разом з доплатою (197 грн) - 1497 грн, після зростання мінімальної пенсії до 1769 грн (+272 грн) зросла і доплата від держави – до 469 грн. Після перерахунку пенсія підвищилася до 1400 грн, а доплата знизилася до 369 грн, таким чином в цілому пенсійна виплата не змінилася.

Тому всі пенсіонери отримують ті пенсії, на які вони напрацювали трудовий стаж. Ніякого обману Не і не буде.

Раніше Hyser писав про те, що експерти розповіли, кому будуть збільшені пенсійні виплати з 1 липня.

Також писали, що наскільки будуть збільшені виплати для кожного пенсіонера.

Нагадаємо, що в Україні можу почати видавати пенсії по-іншому, до чого варто готуватися.