Відомий нутриціолог Наталія Дубовик розповіла про те, як краще готувати борщ.

Як відомо, що борщ має не один рецепт свого приготування. І багато в чому все залежить від бульйону. Його можна приготувати на м'ясі або кістках. Як розповіла Наталія Дубовик, що в такому випадку краще вибирати приготування страви саме на кістковому бульйоні, тому що від нього буде більше користі для організму людини.

За її словами, щоденне вживання борщу або" чогось ріденького " -це традиція, а не вимога здорового харчування.

"Перші страви не обов'язкові. Перша страва не складається з правильного поєднання білків, жирів і вуглеводів. Борщ як такий – це, скоріше, національна приналежність. Ми звикли, що ми українці, що ми їмо борщ, для нас це національне блюдо. Тому це невід'ємна частина нашого столу", - зауважила експерт.

Якщо у людини здорова підшлункова залоза, то йому абсолютно все одно, що він буде їсти на обід. Буде це каша або борщ. При тому, що останнє страви не має ніякого відношення до здорової їжі. Важливо, щоб раціон харчування людини був збалансованим. Тоді він буде отримувати всі корисні для нього мікроелементи.

Вона також поділилася інформацією про бульйони. За словами нутриціолога, і м'ясний, і кістковий бульйон слід варити на повільному вогні, "щоб вода ледве-ледве булькала". В такому випадку він буде світлим, а концентрація корисних речовин буде максимальною.

Не варто робити сильно жирний бульйон, так як він шкідливий для організму людини. В даному випадку мова йде не тільки про набір зайвої ваги. Це певний удар і по печінці і по підшлунковій залозі. Тому не варто експериментувати зі своїм здоров'ям.

Раніше Hyser писав про те, що експерти розповіли, які продукти харчування викликають подразнення на шкірі обличчя.

Також писали, що медики назвали 10 правил, які збережуть серце здоровим.

Нагадаємо, що в Україні хочуть заборонити куріння електронних сигарет.