У мережі можна знайти масу статей про те, що кава шкідлива для здоров'я і краще пити чай. Однак, як виявилося, міцний чай теж шкідливий для здоров'я.

Ну хто не любить вранці або, навпаки, ввечері випити чашечку міцного чаю?! Вранці він бадьорить, надає сил і енергії, а ввечері, навпаки, заспокоює і налаштовує на відпочинок і релакс. Однак останні дослідження говорять про те, що міцний чай шкідливий для здоров'я.

Міцний чай руйнує зубну емаль, негативно впливає на колір обличчя, а також може погіршити роботу серцево-судинної, травної та нервової систем. Звичайно, такі наслідки на здоровий організм міцний чай надає тільки при систематичному вживанні його літрами. Крім перерахованого вище, лікарі не рекомендують запивати чаєм солодощі. Цей напій заважає їм швидко перетравлюватися, через що в шлунку активізуються процеси бродіння і гниття.

Міцний чай може викликати тахікардію у сердечників, підвищити артеріальний тиск у гіпертоніків і викликати шлункову кровотечу у виразок. Тому для всіх перерахованих категорій хворих він протипоказаний.

Через вміст в чаї кофеїну цей напій не варто вживати хворим з глаукомою. Через білок кверцетину чай протипоказаний хворим, у яких проблеми зі згортанням крові. Крім того, гарячим чаєм не варто захоплюватися при високій температурі, а також запивати будь-які медикаменти. Дубильні речовини, що містяться в чаї, здатні гальмувати діяльність багатьох препаратів.

Лікарі рекомендують випивати не більше 4-5 чашок чаю в день. Саме ця доза є безпечною для здорової людини. Крім того, слід робити цей напій не надто міцним. Найкраще вживати чай за півгодини до або після їжі. Не варто захоплюватися міцним чаєм перед сном, оскільки це загрожує безсонням. Лікарі радять пити тільки свіжозаварений чай, інакше напій принесе більше шкоди для організму, ніж користі. Якщо дотримуватися цих рекомендацій лікарів, то можна без шкоди для здоров'я насолоджуватися смаком улюбленого напою.

Як повідомлялося раніше, лікарі назвали напої, які допоможуть у боротьбі з безсонням.

Hyser також писав, що медики назвали найнебезпечніший маринад для шашликів. Візьміть на замітку!