Червень вже майже на екваторі, а кількість днів без опадів можна перерахувати на пальцях однієї руки. Більш того, українці вже жартують, що на море в цьому році можна не їхати, так як практично всі міста після недавніх дощів йшли під воду. Про те, які прогнози на тиждень 14-20 червня, розповіли синоптики.

Так, за прогнозом народного синоптика Наталії Діденко, новий робочий тиждень в Україні почнеться з короткочасних гроз. Оголошено і рівень небезпеки-жовтий.

"Ллє, гримить, словом, сіє, віє свої метеоконопелечки атмосферний фронт, який рухається з боку Європи. Протягом дня фронт буде тягнути за собою зливи, грози, можливі навіть град, шквали і раптове бажання прилягти і поспати. Не чиніть опір йому", - жартома порадила синоптик і закликала всіх співвітчизників прихопити з собою парасольку.

Грози варто очікувати всім українцям від заходу до сходу, проте вже з вівторка "мокрий" циклон почне зрушуватися з території України в східному напрямку. Менша ймовірність опадів буде 14 червня хіба що на Волині, Рівненщині, Львівщині (західний антициклон Yona) та у приазов'ї.

Найтепліше буде на сході – до +27, найхолодніше в західних областях - до 19 градусів тепла, в Карпатах про літо ще не чули, так як найвища температура очікується +15 градусів, а на високогір'ї +5+8 тепла, зазначає Наталка Діденко.

Що стосується Києва, то в столиці України 14 червня температура повітря обіцяє бути комфортною, протягом дня +20+23 градуси.

У вівторок, 15 червня, більш менш суха погода прийде в західні області. Там почне знову теплішати, і стовпчики термометрів повернуться за показники в +20 градусів і вище.

У середу, 16 червня, сонячно буде тільки на заході України, а починаючи з Вінницької та Житомирської областей і далі - суцільні опади. Температура повітря мало чим зміниться, хіба що в західних регіонах стовпчики термометрів продемонструють зростання-до + 26... + 27 градусів.

17-18 червня у західних, північних та Вінницькій областях без опадів, на решті території короткочасні дощі, грози. Температура вночі + 11...+ 16, у західних областях +8...+ 13; вдень +22...+28, на Закарпатті до +31.

До слова, відпустку краще планувати на серпень, так як за прогнозами саме цей місяць буде найспекотнішим в цьому сезоні. Так, на початку серпня стовпчики термометрів показуватимуть близько + 33 + 35 градусів. Спаде спека до + 30 тільки в середині місяця.

Раніше Hyser писав, як сердечникам і гіпертонікам пережити спеку.

Також наш портал повідомляв про те, які наслідки стихії в Україні.

Нагадавши, астрологи назвали п'ять найнебезпечніших днів у червні.