Ось уже другий рік за допомогою обмежень і вакцинації світ бореться з пандемією COVID-19. Ще б пак, ця хвороба, про яку пізнання лікарів мінімальні, захопила в свій полон понад 176 млн жителів планети, а понад 3,8 млн пацієнтів так і не змогли з нею впорається і померли. Про те, скільки ще жити в страху і обмеженнях українцям, розповів новоспечений головний санітарний лікар країни Ігор Кузін.

Так, 2 червня Кабмін прийняв нове постанова і набагато послабив карантинні заходи. Таке рішення прийнято у зв'язку з тим, що добовий приріст заражень коронавірусом становити менше 75 випадків на 100 тис. жителів в останні 14 днів. При цьому Україна тестує кожні 720 на 100 тисяч осіб.

При цьому головний санітарний лікар України Ігор Кузін поділився прогнозами з приводу нових сценаріїв розвитку пандемії коронавірусної інфекції в Україні. Так, чиновник упевнений, що на даний момент ситуація з коронавірусом в Україні стабілізувалася.

Про це можна говорити виходячи з даних, що за минулу добу в Україні зафіксували лише 420 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 і це найменший показник добового приросту кількості хворих з початку року.

Ось тільки за словами Ігоря Кузіна вже восени в країні очікується нова хвиля захворювання. У зв'язку з цим карантинні обмеження в Україні він запропонував не знімати повністю, а коригувати.

"У нас повинен залишатися масочний режим в приміщеннях і соціальна дистанція, якщо більшість заходів, спрямованих на протидію коронавірусу, будуть скасовані. Навіть США залишають вимогу носіння масок незважаючи на великі темпи вакцинації. Це звичайна практика", - заявив головний санітарний лікар України в ефір Телеканалу"1+1".

За його словами, нова хвиля повинна бути набагато легшою, ніж минулої осені, оскільки багато людей в країні вже перехворіли коронавірусом, а багато вакцинувалися.

Раніше портал Hyser повідомляв, що ВООЗ попереджає про новий вірус, який буде ще більш заразним ніж коронавірус.