Лікарі назвали кашу, яка може знизити ризик небезпечних захворювань

Вівсянка є одним з найпопулярніших і корисних сніданків. За словами лікарів ця каша здатна знизити ризик цілого ряду захворювань, а також в цілому позитивно впливає на організм людини. Про це пише портал u-news.

Вживання вівсяної каші позитивно впливає на серце. За рахунок бета-глюкана, який основним компонентом розчинної клітковини в вівсі, в організмі знижується рівень "поганого" холестерину. При цьому ніякого впливу на рівень "хорошого" холестерину не виявляється. Також у вівсі міститися антиоксиданти, які в тандемі з вітаміном С запобігають окисленню ЛПНЩ, яке може спровокувати хвороби серця.

Також фахівці виділяють ще одну особливість цієї каші. Справа в тому, що овес має низький глікемічний індекс, а високий вміст клітковини допомагає регулювати рівень цукру в крові. Тобто вівсяна каша може знизити ризик цукрового діабету. Крім того, овес повільно перетравлюється через те, що багатий клітковиною. Лікарі відзначають, що продукти, які швидко перетравлюються, можуть викликати різкі скачки цукру в крові.

Також експерти підкреслюють, що регулярне споживання вівсяної каші може знизити ризик смерті від онкологічного захворювання на 20%. Про це свідчать результати дослідження в якому взяли участь понад 800 тисяч осіб. Вівсянка багата на клітковину, яка може знизити ризик виникнення раку кишечника.

Не менш корисною вівсяна каша буде і для людей, які страждають від гіпертонії. За словами фахівців овес може знизити систолічний артеріальний тиск на 7,5 показників, а діастолічний артеріальний тиск – на 5,5. Завдяки цьому знижується і ризик захворювань серця.

Раніше портал Hyser повідомляв, що медики назвали їжу, яка призводить до передчасного старіння: гірше алкоголь і тютюн.

Також наш портал інформував, що лікарі склали перелік овочів, які не варто вживати в їжу в сирому вигляді.

Нагадаємо, що фахівці з'ясували, люди з яким кольором очей частіше схильні до виникнення онкологічних захворювань.