Синоптики попередили про погіршення погодних умов в Україні

Незважаючи на те, що календарне літо давно настало, погода зовсім не радує. Вже тривалий період в Україні день за днем спостерігаються сильні зливи і грози, через які цілі вулиці перетворюються на річки. Так, в середу, 16 червня в більшості регіонів оголосили штормове попередження. Про це повідомляє Український гідрометцентр.

У середу, 16 червня синоптики попередили українців про погіршення погодних умов. Ніякої загрози погода в цей день не буде представляти тільки для жителів Донецької та Чернігівської областей, а також Криму.

В інших областях синоптики оголосили штормове попередження (жовтий рівень небезпеки). Так, Миколаївську, Одеську, Київську і Дніпропетровську області заллє дощами з грозами.

Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua
Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua

Куди небезпечніше погодні умови будуть у Полтавській, Луганській, Кіровоградській, Сумській, Херсонській, Харківській, Вінницькій та Запорізькій областях. За даними синоптиків в цих регіонах очікуються грози, град і шквали до 15-20 м/с.під час негоди рекомендується триматися якомога далі від високих дерев і не паркувати під ними авто. Також, перебуваючи вдома потрібно закрити всі вікна і двері на період негоди.

Варто скасувати, що жовтий рівень небезпеки означає, що погодні умови несуть потенційну небезпеку для людей, навколишнього середовища та інфраструктури. Синоптики радять зберігати підвищену уважність і обережність на цей період, а також стежити за повідомленнями про можливе подальше погіршення погоди.

Раніше портал Hyser повідомляв, що синоптики назвали регіони України, які цілий тиждень страждатимуть від циклонів.

Також наш портал інформував, що синоптики розповіли, коли дощі та грози покинуть Україну і прийде довгоочікуване тепло.

Нагадаємо, що у Харкові пройшла сильна злива, через яку виявилися підтоплені магазини, житлові будинки і залиті водою дороги.