ПФУ планує перевести пенсійні виплати з банків на пошту

У Пенсійному фонді заявили про те, що виплата пенсія може бути перенесена з банків на пошту. Про те, чому прийняли таке рішення і наскільки правомірні дії Пенсійного фонду повідомляє iнформаційний портал "Трибун".

Так, видача пенсій українцям за допомогою банків регулюється Порядком виплати пенсій та грошової допомоги за згодою пенсіонерів та одержувачів допомоги за їх рахунками в банках, який діє відповідно до постанови Кабміну.

У 16 пункті цього порядку сказано, що якщо пенсію або допомогу отримують за дорученням більше одного року або не знімають з банківського рахунку більше одного року, банк зобов'язаний передати інформацію про це в органи ПФУ не пізніше 28 числа місяця, в якому такі обставини були виявлений, а пенсіонер — подати нову заяву в ПФУ.

Якщо ж пенсіонер не виконає умови, тобто не звернутися до органів Пенсійного фонду України, то ці органи припиняють нарахування пенсії на банківський рахунок обраної українцем банківської установи та здійснює виплату за допомогою національного оператора поштового зв'язку за фактичним місцем проживання одержувача.

Таким чином, після надходження повідомлення від ПФУ пенсіонер повинен подати заяву про отримання своїх пенсійних виплат через банк, а не у відділенні поштового оператора. Подавати заяву можна як в сервісний центр ПФУ, так і в банку, в якому пенсіонер отримує свої виплати. Таким чином, подібна ініціатива ПФУ є правомірною.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям пояснили, в чому небезпека кави з вуличних кав'ярень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ПФУ зробили заяву щодо липневих пенсій.

Також "Hyser" писав, що українцям пояснили, яка каша дозволяє позбудеться жиру.