Кабмін продовжить дію адаптивного карантину до кінця літа

Глава уряду Денис Шмигаль заявив, що адаптивний карантин в Україні буде продовжено до 31 Серпня 2021 року. Відповідне рішення Кабінет Міністрів прийме на засіданні 16 червня. Про це він заявив на засіданні уряду.
Денис Шмигаль заявив, що незважаючи на продовження адаптивного карантину в Україні будуть ослаблені деякі обмеження. Так, він зазначив, що поки епідеміологічна ситуація в країні нормалізувалася і вона знаходиться в "зеленій" зоні карантину, не потрібно проходити контроль самоізоляції через Мобільний додаток "Дій вдома".
Раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко звернувся до уряду із закликом продовжити карантин до кінця літа, але з пом'якшенням обмежень для бізнесу. Також міністр запропонував пом'якшити обмеження в плані поїздок закордон, щоб українці без перешкод могли відправитися на відпочинок. За словами Віктора Ляшка якщо епідеміологічна ситуація почне погіршуватися, то регіони знову почнуть переводити в "жовті" "помаранчеві" або "червоні" зони карантину, залежно від рівня захворюваності та зайнятості місць у лікарнях.
Водночас у Міністерстві охорони здоров'я вже заговорили про нову хвилю коронавірусної інфекції. За словами головного санітарного лікаря країни Ігоря Кузіна четверта хвиля захворюваності в Україні очікується восени. Він зазначив, що в цей період починають активно поширюватися і ГРВІ. Кузін додав, що сподівається на те що, четверта хвиля коронавірусу буде не такою небезпечною, як три попередні.