Були озвучені умови, при яких від маски можна відмовитися під час перебування на масових заходах.

У МОЗ дали детальну інформацію з цього приводу, пояснивши також з чим пов'язано пом'якшення карантинних обмежень. Про це пише "РБК-Україна".


Так, без захисних масок на масових заходах дозволено перебувати людям, у яких тестування на COVID-19 методом ПЛР показало негативний результат. Головне, щоб тест був зроблений не більше ніж за 72 години до проведення заходу.

Також не змушуватимуть дотримуватися масочного режиму тих, хто має негативний результат експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2. Крім того, підійде і документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях.


Варто відзначити, що влада, як і очікувалося, все-таки прийняли рішення продовжити карантин в Україні до кінця літа, але при цьому істотно послабила обмеження. У тому числі тепер можна вільно проводити масові заходи в приміщеннях без обмежень по числу, але всі присутні повинні бути в захисних масках або респіраторах, за винятком перерахованих вище категорій громадян.

До слова, пом'якшення карантинних обмежень обумовлено поліпшенням епідеміологічної ситуації в країні і відносно невеликою захворюваністю коронавірусом. Останнім часом фіксується не більше 3 тисяч нових випадків зараження за добу.

Раніше "Hyser" писав про те, що фахівці розповіли, хто може заразитися коронавірусом повторно.

Також наш портал повідомляв, що українцям повідомили про нові правила карантину.

Нагадуємо, що у МОЗ розповіли, коли Україну накриє четверта хвиля коронавірусу.