У червні працюючим пенсіонерам перерахували пенсії, проте доплату багато хто не отримав

Пенсійний фонд продовжив фінансування пенсій за червень згідно з встановленим графіком. Так, у середу, 16 червня на виплати було спрямовано ще 1,8 мільярда гривень. Про це йдеться в повідомленні пресслужби ПФУ.

Пенсійний фонд повідомив українців, що фінансування пенсій за червень триває згідно з раніше встановленим графіком. Відомство направило на виплати ще 1,8 мільярда гривень. Всього пенсії червня були профінансовані на загальну суму 26,9 мільярда гривень.

У ПФУ зазначили, що затримок з виплатами в цьому місяці не передбачається. Всі виплати пенсіонери отримають в строк.

Варто відзначити, що в червні працюючим пенсіонерам перерахували пенсії, проте доплату багато хто не отримав. За даними Пенсійного фонду під перерахунок пенсійних виплат потрапили 633 тисячі українців, однак за фактом надбавку отримало менше половини - всього 313 тисяч осіб. За інформацією Міністерства соціальної політики частина працюючих пенсіонерів залишилася без надбавок через те, що вони не пропрацювали два і більше року з дня призначення пенсії або з часу попереднього перерахунку.

Середній розмір надбавки для осіб, яким провели перерахунок пенсій склав 193,32 гривні. Важливо підкреслити, що даний перерахунок повинні були провести ще у квітні, проте провести його було неможливо через те, що підприємці подають податкові звіти раз на квартал, а не щомісяця. Підприємці повністю здали звітність тільки 10 травня, тому перерахунок провели із затримкою в кілька місяців.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у найближчому майбутньому українці не зможуть виходити на пенсію в 60 років.

Також наш портал інформував, що названо категорії українців, яких мине підвищення пенсійного віку.

Нагадаємо, що працюючих українців хочуть змусити самостійно накопичувати на пенсії.