У мережі ресторанів "Якіторія" і "Мафія" отруїлися люди.

У зв'язку з цим, було порушено навіть кримінальну справу Харківською поліцією. За попередніми даними, у двох закладах харчування, які розташовані по вулиці Квітки-Основ'яненка, 18 червня було зафіксовано масове отруєння людей, пише "КП в Україні".


За фактом даної події правоохоронні органи порушили кримінальну справу за ч.1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь) Кримінального кодексу України. За цією статтею передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 3 років.

Поки налічується мінімум 57 постраждалих в результаті отруєння, з них 16 дітей. Варто зазначити, що 55 осіб були госпіталізовані до закладів охорони здоров'я (КНП "міська клінічна лікарня №31" ХГС, КНП "Міська дитяча клінічна лікарня №19" ХГС, КНП "Краснокутська центральна районна лікарня" Краснокутської селищної ради). Решта проходять амбулаторне лікування.

в результаті вживання суш отруїлися як дорослі, так і діти, фото: 24 канал

За словами медиків, у них всіх було діагностовано гостро кишкову інфекцію, середнього ступеня тяжкості. Після опитування хворих в поліції зробили висновки, що вони стали погано себе почувати після вживання готових страв, а саме суш, в закладі громадського харчування ТОВ "Ресторан №1" (ресторани "Якіторія" і "Мафія"). Чи так це, покаже розслідування.

Раніше "Hyser" писав про те, що були названі найулюбленіші перекушування, які не можна їсти в спеку.

Також наш портал повідомляв, що був названий найнебезпечніший рецепт маринаду для шашликів, від якого краще відмовитись.

Нагадуємо, що у дитячому таборі під Одесою сталося масове отруєння дітей.