Експерти розповіли, як тепер можна подати документи на субсидію.

Уряд України змінив правило подачі документів на субсидію. Експерти розповіли, як тепер і куди нести папери, щоб отримати субсидію від держави.

Згідно з постановою Кабміну від 19.05.2021 №505, розгляд питань про призначення субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували її в опалювальному сезоні 2020-2021 років, проводиться без звернень громадян, крім домогосподарств, яким житлова субсидія:

  • надавалася в грошовій безготівковій формі;
  • була призначена за фактичним місцем проживання особам, які орендують житлові приміщення на підставі договору найму; індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію; внутрішньо переміщеним особам;
  • була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку), які не проживають за місцем реєстрації.

Питання черговості відвідування ЦНАП, структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, виконкомів вирішується на місцях.

Тому всі люди, які мають право отримати субсидію, можуть сміливо подавати на неї свої документи. Важливо це зробити вчасно, щоб потім не було ніяких затримок. Крім того Уряд України тепер буде більш уважно перевіряти всіх кандидатів на отримання субсидій, щоб не було ніякого обману. Так як за останній час випадки почастішали.

А ось ті люди, які дійсно можуть отримати субсидію виходячи зі свого матеріального становища, через таких нечесних українців, не отримують її. Тому тепер за цим будуть ретельно стежити. Це важливо для порядку в країні.

Раніше Hyser писав про те, що українці тепер отримуватимуть по три платіжки за газ за один місяць.

Також писали, що експерти розповіли, що буде з тарифами на опалення.

Нагадаємо, що українців попередили, що гряде підвищення податків на квартири.