Українські пенсіонери стали активно отримувати листи з податковий.

Так, стало відомо про те, що українські пенсіонери стали активно отримувати так звані "листи щастя". Вони приходять з податкової і стосуються нерухомості. Адже всі ті, хто мають житлову площу понад 60 квадратних метрів змушені платити податок на нерухомість.

Адвокати розповідають, що найчастіше винуватцями є родичі пенсіонерів, які переписують сотні або навіть тисячі квадратних метрів на бабусь і дідусів, щоб не платити величезні податки. Мабуть, мало хто знає, що люди у віці від сплати не звільняються.

"Було навіть, що таунхауси оформляли на пенсіонерку, а потім вимагали розібратися з податковою, мовляв, утискають заслуженого пенсіонера. А потім з'ясовується, що в її власності 6000 кв. м і, звичайно ж, величезний податок", – каже адвокат Ростислав Кравець.

Таким чином нечесні українці намагаються сховатися від сплати податків. Але це їм мало допомагає, тому що податкова служба все одно ретельно перевіряє всіх, хто володіє великою площею нерухомості.

Експерти радять тим людям, які отримали такі "листи щастя" відразу звернутися в податкову службу, щоб перевірити актуальність інформації. Тому що там теж можуть допускати помилки. Важливо просто звірити інформацію.

На сьогодні максимальна сума за "зайві" квадрати (все, що більше 60 кв. м) становить 1,5% від мінімалки за минулий рік (4723 грн). Цього року 70,8 грн за кожен квадратний метр. При цьому регіони можуть встановлювати менші ставки або розширювати категорії пільговиків.

Тому краще справедливо платити податки не намагатися від них ухилятися, щоб потім не був ніяких проблем.

Раніше Hyser писав про те, що українцям розповіли, як правильно оформити субсидію і які документи для цього потрібні.

Також писали, що у Польщі всім заробітчанам активно підвищують заробітну плату.

Нагадаємо, що в Україні починається активна перевірка всіх власників євроблях.