Влада планує встановити новий порядок розрахунку мінімальної зарплати.

У всякому разі це питання буде розглянуто, оскільки Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів включив його до свого порядку денного. Тож відповідний законопроєкт, а саме зміни до нього, спрямовані на підвищення розмірів заробітної плати, будуть розглянуті найближчим часом. Про це пише "Оглядач".


Примітно, що документ був внесений до парламенту ще в минулому році, але розглянути його вирішили тільки зараз. Його авторами виступила група народних депутатів від політичної партії "Батьківщина" на чолі з Юлією Тимошенко. Вони запропонували переглядати розмір зарплати з урахуванням зміни розміру фактичного прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Також на думку чиновників, мінімалка не повинна бути зменшена в разі урізання фактичного розміру цього прожиткового мінімуму. Спочатку в Законі "Про оплату праці" не були передбачені різні доплати, надбавки, заохочувальні та компенсаційні виплати в мінімальну заробітну плату.


Але потім цю норму скасували, щоб зменшити розмір мінімальної заробітної плати. Однак це свого роду є порушенням ст. 22 Конституції, тому тепер народні обранці хочуть відновити скасовані раніше норми законодавства про оплату праці, щоб якраз була можливість підвищити загальний розмір заробітної плати працівника. Проте чиновникам ще належить все узгодити.

Раніше "Hyser" писав про те, що у Польщі підвищують мінімальну заробітну плату.

Також наш портал повідомляв, що українцям розповіли, як оформити пенсійні виплати без трудової книжки.

Нагадуємо, що жителям гірських районів України підвищать доходи, а це означає, що їм вдалося достукатися до влади.