Деякі ознаки можуть свідчити про підвищений артеріальний тиск.

Справа в тому, що він збільшує ризик розвитку серцевих захворювань, при цьому його симптоми малопомітні. Погіршення самопочуття спостерігається тільки тоді, коли показники артеріального тиску досягають вже небезпечного для життя рівня. Про це пишуть "Новини Ю".

названі три симптоми, що вказують на небезпечні для здоров'я показники тиску, фото: 24 канал

В такому випадку можуть проявитися головні болі, запаморочення і помутніння зору. Однак ці симптоми дають про себе знати лише при дуже високому тиску, а тому краще самостійно його регулярно відлежувати. Також лікарі розповіли, що знизити тиск можна, якщо змінити спосіб життя.

Зокрема, мається на увазі раціон харчування, в якому має бути мінімум солі, зате багато овочів, фруктів, горіхів, нежирних молочних продуктів, бобів і цільнозернових. Прогулянки на свіжому повітрі теж не будуть зайвими.

Крім того, якщо потрібно знизити тиск швидко, то можна зробити гарячу ванночку. Налийте в тазик воду температурою близько 45 °C і занурте в неї руки або ноги на 10 хвилин, що посприяє розширенню судин і зниженню тиску.

фахівці розповіли, чим може бути небезпечно високий тиск, фото: Здоров'я 24

Однак найкраще зі своїми скаргами на гіпертонію звернутися до терапевта. Він з урахуванням вашого способу життя та інших факторів підбере для вас індивідуальний план профілактики і лікування і, швидше за все, призначить ліки, які допоможуть привести показники тиску до нормального рівня.

Раніше "Hyser" писав про те, що був названий овоч, який знижує ризик інсульту на майже 50%.

Також наш портал повідомляв, що медики розповіли, які деталі в зовнішності вказують на проблеми з холестерином.

Нагадуємо, що було розкрито відчутний вплив молодої капусти на серце і судини.