У зв'язку з введенням нового податку на квартири ціни на нерухомість в Україні можуть злетіти

Купити житло в Україні для багатьох громадян непосильне завдання, однак незважаючи на це в уряді планують встановити податок на нові квартири у 20%. Це спровокує істотний стрибок цін на нове житло. Відповідні зміни передбачені законопроєктом № 5600.

Разом з тим в законопроєкті пропонується ввести ПДФО (18%) при продажу більше трьох квартир. Варто відзначити, що думка експертів щодо наслідків введення ПДВ, розійшлися. Так, в Асоціації експертів нерухомості впевнені, що різкого підвищення цін на квартири не передбачається, оскільки в такому випадку українці не зможуть дозволити собі нове житло.

Однак рієлтор Сергій Костецький іншої думки і вважає, що цінники на нове житло різко злетять. В іншому випадку багато забудовників оголосять себе банкрутами. Він підкреслив, що добре на ринку нерухомості себе почувають тільки великі будівельні компанії, а невеликим доводиться виживати.

Зазначається, що житло, яке повністю побудовано за державний рахунок або купується за допомогою спеціальних державних програм залишать без ПДВ.

До слова, з кожним роком все менше українців може дозволити собі покупку житла. Тільки ха останній рік в середньому ціни в столиці піднялися на 10-15%. Перед придбанням квартири або будинку необхідно розуміти, що на ринку нерухомості існує сезонність. Існують періоди коли попит на житло максимальний і ціни відповідні. Експерти рекомендують купувати нерухомість влітку або взимку, тоді попит нижче і з продавцем можна поторгуватися.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українців попередили про підвищення податків на квартири.

Також наш портал інформував, що в Україні наближається серйозна податкова реформа через яку українцям доведеться платити більше податків за квартири.

Нагадаємо, що українцям нагадали про необхідність заплатити податки за свої квартири і будинки: кому і скільки доведеться викласти.