У мережі показали, наскільки вдало між собою гармоніюють дизайни Porsche і "Запорожця"

Заднемоторная компоновка автомобілів - не найпопулярніша конструкція, використовувана дуже малою кількістю автомобільних виробників. На Заході, безсумнівно, найпопулярнішим автомобілем з опозитним двигуном є Porsche 911, який випускається ще з середини 60-х років, став настільки популярним, що його Індекс став назвою моделі. Ну а на пострадянському просторі, природно, найвідомішою моделлю з встановленим ззаду мотором є "Запорожець". Instagram-аккаунт "zazmyzaz"показав цікаву комбінацію дизайнів двох машин.

Варто відзначити, що" Запорожець "і" Порше " — це хоч і різні автомобілі, але моделі, що почали свій шлях приблизно в один період — в середині шістдесятих років минулого століття. При цьому, хоч Porsche 911 позиціонується як спортивний автомобіль, а "Запорожець" — як самий бюджетний автомобіль для рядового радянського автолюбителя, у них багато спільного.

Перше, найочевидніше схожість двох машин-наявність двигуна в задній частині, що було непопулярним конструкторським рішенням як в середині минулого століття, так і сьогодні. Крім того, автомобілі були схожі ще й тим, що до четвертого покоління Porsche, так само, як і "Запорожець" мав повітряне охолодження мотора. Нарешті, обидва автомобілі-дводверні чотиримісні купе.

Мабуть, враховуючи всі ці подібності, якийсь художник створив вельми цікавий рендер, в якому об'єднав дизайни двох автомобілів. На представленому рендері, більша частина кузова належить саме Porsche, проте перед взятий з "Запорожця". І, треба сказати, виглядає подібний гібрид вельми органічно. Оригінальний перед" Порше "має такі ж обтічні форми, як і решті кузов, проте майже" рубаний "на тлі дизайну" німця " перед від ЗАЗ-968 створює цікавий контраст і робить зовнішність автомобіля напрочуд агресивною, навіваючи відчуття чи то від BMW, чи то від японських спортивних автомобілів.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Великій Британії виявили унікальний"Запорожець".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали, як виглядала експортні "Жигулі" для Угорщини.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали, яку цікаву, але маловідому модель трактора виробляли в Харкові.