Лікарі назвали симптоми "тихого" інфаркту

Щорічно захворювання серцево-судинної системи стають причиною мільйонів смертей по всьому світу. Третина смертей відбувається в результаті інфаркту або інсульту. При цьому часто інфаркт неможливо розпізнати через його специфічних симптомів, які зазвичай просто ігнорують. Так, лікарі розповіли, як розпізнати "тихий" інфаркт. Про це пише womanel.

Лікарі відзначають, що "тихий" інфаркт не володіє класичними ознаками серцево-судинних проблем, тому розпізнати його вкрай складно. Можуть бути ознаки, які ніяк не будуть пов'язані з серцем або ж симптомів можуть бути відсутні зовсім.

Одним з таких симптомів, за словами фахівців, є біль в щелепі. Біль може бути декількох видів: легкої або короткої, а також викликати незначний дискомфорт. Багато пацієнтів заявляли, що перед серцевим нападом вони відчували біль в щелепі.

У деяких випадках такий біль плутають із зубною, оскільки вона може бути більш різкою. Медики відзначають, що якщо такий біль супроводжується іншими симптомами інфаркту, то потрібно негайно звертатися за допомогою до фахівця.

Серед інших симптомів інфаркту лікарі виділяють дискомфорт або біль в шиї і спині, неприємні відчуття, відчуття печіння в грудях, а також зубний біль або біль в щелепі. За словами медиків найчастіше інфаркт проявляється болем у щелепі саме у жінок, чоловіки, зазвичай, відчувають колючий біль у грудях.

Також важливо відзначити, що якщо біль в щелепі є періодичною і при цьому інших симптомів інфаркту не спостерігається, то консультація фахівця все одно потрібна. Такий симптом може сигналізувати про ряд інших хвороб, наприклад, про артрит або захворювання суглобів.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали прості продукти, які чистять печінку від токсинів.

Також наш портал інформував, що медики назвали улюблені перекуси, які не можна їсти в спеку.

Нагадаємо, що фахівці назвали звичайну кашу, яка допомагає скинути зайву вагу і омолоджує обличчя.