У Києві презентували безпілотник ACE ONE

В Україні створили унікальний ударний безпілотник-невидимку, який був представлений у Києві під час спеціалізованої виставки "Зброя та безпека — 2021". Про це інформує unian.

Високошвидкісний військовий безпілотний апарат ACE ONE розроблений на основі передових технологій. За словами головного конструктора і керівника проєкту Олександра Лося літальний апарат завдяки своїй формі практично невидимий для радарів і може розвивати швидкість до 1000 кілометрів на годину. При цьому дрон розроблявся не тільки для розвідки, а й для знищення цілей, тому він стане елементом протиповітряної оборони держави.

ACE ONE. Фото: скріншот YouTube-відео
ACE ONE. Фото: скріншот YouTube-відео

Над розробкою ACE ONE працювали 25 вітчизняних конструкторів, проте його виробництво передбачатиме міжнародну кооперацію через відсутність в Україні авіаційних і композитних матеріалів. Готовий прототип можна буде побачити в дії вже через 30 місяців.

За попередньою інформацією вартість одного комплексу з декількох безпілотників і наземної станції управління буде варіюватися в межах 12-13 мільйонів доларів.

Варто відзначити, що невидимий безпілотник ACE ONE був розроблений міжнародною українською компанією ACE у співпраці з "Мотор Січ", "Гідробест" і "Івченко-Прогрес". Для втілення проєкту в життя були задіяні десятки українських вчених та інших фахівців.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Збройні Сили України отримають новий військовий позашляховик з високою прохідністю і невеликою вагою.

Також наш портал інформував, що Збройні Сили України показали нове озброєння в дії, вражаючі кадри.

Нагадаємо, що за даними української розвідки Російська Федерація відправила на Донбас нове озброєння та інструкторів.