Відомий автомобільний дизайнер, який прославився своїми роботами в BMW, назвав три на його думку кращі машини бренду

Німецький автомобільний бренд BMW є, мабуть, одним з найбільш впізнаваних і престижних у світі, не в останню чергу завдяки своїм культовим дизайнам. Колишній дизайнер бренду, один з найвпливовіших автомобільних дизайнерів в історії, Френк Стівенсон, на своєму YouTube-каналі назвав три автомобілі BMW, які, на його думку, є кращими машинами, випущеними компанією, з точки зору зовнішності.

Так, перше місце він віддав спортивній машині BMW M1, яка стояла на конвеєрі з 1978 по 1981 року. Це була перша модель, випущена BMW, яка виділялася середньомоторним компонуванням. Розробку моделі почав знаменитий італійський бренд Lamborgini, проте завершив дизайн Джорджетто Джуджаро, який наділив німецьке купе явними нотками італійського автопрому. Стівенсон називає дану модель першим суперкаром, випущеним BMW. Крім того, ця модель стала відправною точкою для підрозділу BMW M Perfomance, а також заклав основу для дизайну багатьох моделей в майбутньому.

BMW M1. Фото: Youtube

Інший найбільш опрацьованою з дизайнерської точки зору експерт назвав класичну модель-BMW E9. Ця була перша спортивна машина, випущена німцями, причому в дуже важкий для компанії час, коли BMW не міг визначитися зі своєю ідентичністю в кінці шістдесятих років минулого століття. Тодішній дизайнер Вільгельм Хофмайстер заклав в дизайн Е9 "фішку", яка надалі стане візитною карткою моделей бренду — поєднання ліній заднього скла і стійки кузова, яке сьогодні називають"вигином Хофмайстера".

Третьою ж моделлю є інша класична модель бренду-BMW 507 Roadster, дизайн для якого в 1956 році намалював Альбрехт фон Гортез. Цю модель Стівенсон назвав вершиною автомобільного дизайну, а також автомобілем, який був створений для того, щоб конкурувати з Mercedes 300SL. З цією моделлю філософія дизайну BMW вийшла на новий рівень виразності і елегантності, за рахунок чого 507 Roadster і донині залишається одним з найбільш елегантних дизайнів в історії бренду.

BMW 507 Roadster . Фото: Youtube

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Великій Британії виявили унікальний"Запорожець".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали, як виглядала експортні "Жигулі" для Угорщини.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали, яку цікаву, але маловідому модель трактора виробляли в Харкові.