Ціни на відпочинок в Туреччині піднялися

Літо в самому розпалі, а значить стартував сезон відпусток. Багато українців скучили за відпочинком закордоном через пандемію та карантин. Одним з найпопулярніших і дешевих напрямків є Туреччина, проте в цьому році бюджетно відпочити не вийти. Так, як потік туристів, зокрема з Росії, посилився і тепер Тури в цю країну подорожчають на 20%. Про це пише biz.nv.ua.

З 22 червня Росія відновлює авіасполучення з Туреччиною, а значить потік відпочиваючих значно збільшитися. Крім того
відпочинком на місцевих курортах зацікавилися і європейці, тому дешевим відпочинок цього літа не буде.

Директор мережі туристичних агентств "Поїхали з нами" Олег Кулик зізнається, що зараз звертаються туристи, які хочуть втрьох відправитися на відпочинок до Туреччини в п'ятизірковий готель за 20 тисяч на тиждень. Однак за ці гроші можна було відпочити в травні, зараз ціни на кілька тисяч вище. За такий відпочинок доведеться викласти близько 26-27 тисяч гривень, проте путівки можуть подорожчати ще на 20%.

Варто відзначити, що в травні українські туристи могли насолодитися відпочинком в Туреччині за якісь 8,6 тисячі гривень. Це дешевше, ніж в будь-якому українському готелі. За ці гроші можна було тиждень відпочити в Аланії, в готелі чотири зірки і з харчуванням All Inclusive. Таке зниження цін було спровоковано закриттям Росії авіасполучення з Туреччиною, а також карантинними обмеженнями всередині країни. Туристи з України виявилися чи не єдиними, хто в цей період відвідував турецькі курорти.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українцям розповіли, які закордонні курорти відкриті для відвідування цього літа.

Також наш портал інформував, що туристам показали несподівані міста України для літніх подорожей, в яких цікавіше, ніж у Туреччині.

Нагадаємо, що курортників сповістили про загрозу на Чорному морі. Вода покрилася густим сіро-коричневим слизом, який вбиває риб та інших морських мешканців.