Російська сторона планує збільшити кількість військових у Криму.

Глава Міноборони РФ Сергій Шойгу розпорядився наростити угруповання російських військ в окупованому Криму. Військові нібито допомагатимуть постраждалим від повені. Нагадаємо, що багато міст окупованого Криму сильно постраждали від зливи, яка там йшла кілька днів. Особливо сильно дісталося Ялті і Керчі. Багато міських споруд були зруйновані.

За повідомленням російської сторони від повені сильно постраждали люди і зараз близько 21 тисячі рятувальників, а також волонтерів, допомагають жителям Криму усунути наслідки повені.

"За дорученням президента Російської Федерації Володимира Путіна Міністром оборони Росії генералом армії Сергієм Шойгу дані вказівки щодо нарощування угруповання, задіяного для надання допомоги жителям республіки Крим, постраждалим в результаті надзвичайної ситуації, викликаної тривалими опадами", - зазначили в Міноборони Росії.

Військовослужбовці проводять роботи в 36 населених пунктах. Поки роботи залишається багато.

За попередніми даними від сильних дощів в Ялті постраждало 24 людини. Раніше повідомлялося, що на початку квітня Росія почала стягувати війська до українських кордонів на 5 напрямках. Наприкінці квітня російські війська відвели тільки від адмінкордону з Кримом.

При тому, що Росія не раз говорила про те, що такі маневри, нібито, ніяк не пов'язані з конфліктом на Сході України. Вся світова громадськість відразу ж звернула на це увагу. При тому, що лідери багатьох країн закликали Володимира Путіна негайно відвести війська від кордону з Україною, щоб не загострювати обстановку. Але сто сторони Росії активних дій так і не послідувало.

Раніше Hyser писав про те, що Російська пропагандистка Скабєєва знову заявила чергову маячню про схід України.

Також писали, що Крим заливає потужними дощами, люди не знають, де і як рятуватися.

Нагадаємо, що у Росії стався черговий переділ влади.