У селі Білогородка, що на Київщині, у п’ятиповерховому будинку стався вибух.

Після чого розгорілася масштабна пожежа, повідомляє ДСНС України у Київській області.

Вогонь зруйнував частину будинку, вигоріли як мінімум сім квартир, частина даху. За допомогою пожежних драбин рятувальники евакуювали людей із п’ятого по третій поверхи, деякі постраждалі — непритомні.

Щоб ліквідувати аварію на місце інциденту приїхали три пожежні машини, дві швидкі та екстрена служба газу.

ДСНС України повідомляє, що вибух стався у квартирі на третьому поверсі, внаслідок чого 2 особи госпіталізовано, з них 1 дитина 2008 року народження. Шестеро постраждалих після огляду лікарями від госпіталізації відмовились.

"Підрозділами ДСНС виведено на свіже повітря 40 осіб. Пожежа розповсюдилась на 4, 5 поверхи та покрівлю. Руйнувань несучих конструкцій немає, в квартирі зруйновано вікна", - додали в офіційному повідомленні.

Згодом пресслужба ДСНС повідомила, що в квартирі, де стався вибух, рятувальники виявили тіло загиблого.

"Пожежу локалізовано о 16:28. В одній з квартир ланкою ГДЗС виявлено тіло одного загиблого", - йдеться у повідомленні.

Свої співчуття виразив президент України Володимир Зеленський.

"Щирі співчуття у зв'язку із загибеллю людини внаслідок вибуху в 5-поверхівці в Білогородці на Київщині. Причини трагедії мають бути встановлені якнайшвидше. Місцева влада й ОДА повинні надати всю необхідну допомогу постраждалим і тим, хто був евакуйований зі своїх помешкань", - написав Глава держави.

Раніше Hyser писав про те, що у Києві спалахнула масштабна пожежа в багатоповерхівці - в результаті події загинула жінка.

Також Hyser повідомляв, що у Києві сталася пожежа в житловому будинку - вогонь охопив площу в 150 квадратних метрів.

Нагадаємо, що у Черкаській області сталася масштабна пожежа в приватному будинку - в результаті події загинули жінка 68 років і дві дівчинки 4 і 6 років.