Деякі продукти провокують розвиток целюліту.

Багато хто ведуть боротьбу з целюлітом, але щоб остаточно від нього позбутися потрібно не тільки підкоригувати свій раціон, але і дотримуватися фізичної активності, а також регулярно робити масаж із застосуванням косметичних засобів. Кожен з цих факторів відіграє свою роль у згаданій боротьбі, але харчування особливо важливо. Про це пише "РБК-Україна".


Таким чином, щоб зменшити ризик появи "апельсинової кірки", варто відмовитися від вживання смаженого м'яса, ковбаси, шинки, соління і консервації, здобної випічки і тортів, солодощів і продуктів з високим вмістом штучних добавок і підсолоджувачів. Крім того, слід зменшити вживання алкоголю, а по можливості взагалі від нього відмовитися, якщо налаштовані рішуче позбутися целюліту.

Разом з тим шкідлива для шкіри і сіль, тому зловживати нею не варто. В результаті цього порушується обмін рідини, пружність шкіри знижується, що і робить прояви целюліту більш помітними.


Деякі звички теж дуже шкодять шкіри і сприяють утворенню "апельсинової кірки". Зокрема, небажано щільно наїдатися на ніч. Найкраще поїсти хоча б за три години до відходу до сну.

А ось повноцінний сніданок буде корисний, на відміну від переїдання, яке зазначено поміж шкідливих звичок, як і куріння. Останнє порушує кровопостачання тканин і погіршує доставку кисню до клітин.

Раніше "Hyser" писав про те, що дієтологи розповіли, який борошняний продукт дозволяє схуднути.

Також наш портал повідомляв, що був опублікований топ солодощів, які можна їсти на дієті.

Нагадуємо, що дієтолог розповіла, як зберегти ідеальну фігуру після 40 років.