З 1 липня Туреччина послаблює карантинні обмеження, що безумовно має порадувати туристів.

З вказаної дати комендантська година в цій країні перестане діяти, але це ще не все. Справа в тому, що були зняті обмеження для кафе і ресторанів, а також скасовуються заборони на міжміські поїздки. Все це говорить про те, що Туреччина готова зустрічати відпочиваючих, пишуть "Факти".


Однак варто враховувати, що всім, хто прилітає на турецькі курорти, потрібно як і раніше реєструватися перед поїздкою, отримувати код HES і пред'являти його контролюючим органам. До слова, такий код буде дійсний протягом року.

У будь-якому випадку пом'якшення карантинних обмежень в Туреччині має посприяти припливу туристів, адже туризм в країні за останній час і так істотно постраждав в результаті пандемії коронавірусу. Згідно з останніми даними, за перші чотири місяці число відпочиваючих зменшилося на третину, якщо порівнювати з тим же періодом минулого року, тому поки рано говорити про повернення до доковідних показників.

Туризм в Туреччині сильно постраждав через пандемію коронавірусу, але після пом'якшення карантинних обмежень ситуація повинна покращитися, фото: YouTube

До слова, пом'якшення карантинних обмежень в Туреччині обумовлено спадом хвилі коронавірусу. На думку влади, все завдяки активній прищеплювальній кампанії. Президент Туреччини Реджип Таїп Ердоган зазначив, що за останній тиждень країна вийшла на перше місце в світі за кількістю зроблених щеплень (з урахуванням кількості населення).

Раніше "Hyser" писав про те, що був опублікований список дивовижних озер України, де можна влітку відпочити.

Також наш портал повідомляв, що стало відомо, на скільки відпочинок в Туреччині подорожчав через росіян.

Нагадуємо, що через забруднення води в Одесі курортники сидять в готелях.