Народні депутати внесли новий незвичайний законопроект на розгляд

До парламенту внесли новий законопроект, яким пропонується заблокувати спиртних напоїв і будь-яких видів сигарет в супермаркетах. Про це свідчить інформація з офіційного порталу Верховної Ради. Номер даного законопроекту-5805.

Так, автори даного законопроекту пропонують, щоб продаж всієї подібної продукції перенесли в спеціалізовані торгові точки. В якості причини для прийняття такого законопроекту автори посилаються на один з найавторитетніших медичних журналів The Lancet, в якому сказано, що за підсумками масштабного і докладного дослідження якого з'ясувалося, що безпечної дози спиртного не існує, і навіть в невеликих дозах алкоголь негативно впливає на організм.

На підставі цього факту, законопроект номер 5805 пропонується замкнений пива, за винятком безалкогольного, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин, тютюнових виробів, електронних сигарет, рідин для електронних сигарет, систем для нагріву тютюну в приміщеннях торгових організацій, які торгують продуктами харчування, дитячими товарами або спортивними товарами.

Продаж всіх вищеописаних категорій продуктів пропонується перенести в спеціалізовані стаціонарні точки продажу, в яких не буде продаватися нічого, крім вищеописаних товарів. За порушення даної заборони пропонується введення штрафу, розмір якого складе 23 790 гривень.

Втім, невідомо, наскільки охоче за подібний законопроект голосуватимуть народні депутати, з урахуванням того, що 16 липня, в останній день перед канікулами, нардепи від "Слуги народу" розпивали якийсь напій, налитий в пляшку "Боржомі". З урахуванням того, що рідина в пляшці була темно-коричневою і переходила від депутата до депутата, можна припустити, що це було пиво.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що експерти розповіли, які продукти допомагають знизити артеріальний тиск.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерти попередили українців про те, які продукти подорожчають цієї осені.

Також "Hyser" писав, що українцям розповіли, які продукти краще не їсти на ніч, щоб не набирати зайву вагу.