Українцям розповіли, в яких випадках можуть зупинити виплату пенсії

Українських пенсіонерів можуть позбавити виплат. У законодавстві існує цілий ряд причин, за якими це може статися. У яких випадках можуть забрати пенсію і як цього уникнути, розповів юрист Олександр Плахотник порталу Obozrevatel.

Так, за словами експерта позбавити виплат можуть громадян, які отримали пенсію за підробленими документами. Пенсійний фонд і Мінфін регулярно перевіряє одержувачів виплат, тому в цій категорії порушників небагато. Скасувати пенсійні виплати можуть якщо у людини помилка в документах. Навіть якщо це помилка в написанні прізвища або імені. Стаж, який був нарахований раніше можна підтвердити тільки за допомогою трудової книжки, а ПФУ не може врахувати стаж, якщо в записах документів є помилка. Така помилка може обернутися нестачею стажу для отримання пенсії і в результаті людині доведеться працювати ще кілька років до 63 або 65 років.

Припинити виплати можуть в тому випадку, якщо пенсіонер не отримував пенсію більше ніж 6 місяців. В українському законодавстві йдеться, що якщо особа не отримує пенсійні виплати протягом більш ніж пів року, то це може стати підставою для її скасування. Залишитися без пенсії можуть пенсіонери виїхали закордон. Відзначається, що якщо одержувач пенсії довгий час перебувати в іншій країні, то виплату пенсії можуть зупинити на період його перебування за кордоном. Крім того, зупинити пенсійні виплати можуть переселенцям, які змінюють місце проживання.

Юрист заявив, що зіткнувшись з ситуацією, коли Пенсіонеру зупинили виплату пенсії, слід насамперед написати звернення до Пенсійного фонду. Якщо ж це не допоможе, то слід звернутися до суду.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Пенсійному фонді звернулися до працюючих пенсіонерів з важливою заявою.

Також наш портал інформував, що у 2021 році пенсії підвищать ще двічі.

Нагадаємо, що українцям пообіцяли значні доплати до пенсій.