Українцям розповіли, чи можна відмовитися від перевірки субсидій і не пустити перевіряючих

В Україні регулярно проводять перевірки субсидіантів, щоб виключити можливість незаконного отримання допомоги. Чи можна відмовитися від перевірки субсидії і не пускати в будинок перевіряючих, розповів заступник голови парламентського комітету з питань енергетики та ЖКП Олексій Кучеренко порталу "Апостроф".

Олексій Кучеренко заявив, що в Україні вже давно існує необхідність у прийнятті закону про субсидії. На даний момент все регулюється на рівні постанов Кабінету Міністрів. Він зазначив, що в разі появи перевіряючих на порозі у субсидіанта, він може і не пускати їх в будинок з точки зору Конституції. Але разом з тим, не пустивши їх, субсидію можуть скасувати, оскільки перевіряючі керуються постановами Кабміну.

За словами Кучеренка одержувач субсидії має право не пускати перевіряючих, але далі проблем не уникнути. Він зазначив, що доведеться розібратися чому, людина не відчинила двері: навмисно, може його не було вдома або він просто спав.

"Тут однозначно будуть проблеми і людські драми", - сказав Олексій Кучеренко.

Варто відзначити, що у зв'язку з введенням нових правил призначення житлової субсидії з 1 травня деяким українцям доведеться переоформити документи для отримання допомоги. Так подати заново документи доведеться, якщо вони подавалися на початку минулого опалювального сезону. При цьому допомога перераховувалася в Ощадбанк, який вносив кошти на рахунки комунальних підприємств за їх послуги. Повторна подача документів необхідна оскільки з 1 травня субсидії виплачуються тільки в готівковій формі і субсидіанту необхідно вказати, куди йому перераховувати допомогу: на банківську карту або пошту.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Києві накрутили тарифи на комунальні послуги.

Також наш портал інформував, що в Україні готують масштабні "рейди" на одержувачів субсидій.

Нагадаємо, що українцям показали, як за рік змінилися тарифи на комуналку.