В Україні вже цієї осені може початися строгий локдаун.

Епідемія коронавірусу продовжує активно поширюватися по всьому світу. При тому, що з кожним разом з'являються нові штами хвороби, які ще більш заразні і викликають важкий перебіг хвороби. До того ж ефективність вакцин проти нових штамів знижується. Вчені працюють над цією проблемою, але поки результати мінімальні.

Особливу небезпеку на сьогодні представляє штам "Дельта", який активно поширюється по всьому світу. Він також вже був зафіксований і в Україні. Як відомо, він більш швидше передається від людини до людини. Також у нього високий показник смертності. Не всі відомі на сьогодні вакцини мають високий рівень захисту від нього.

До того ж багато експертів прогнозують нову епідемію хвороби вже цієї осені. Цей невтішний прогноз підтверджує і Новий санітарний лікар України.

«COVID не зникає, Україна реєструє на своїй території штам "Дельта". Вже майже 100 країн доповідають про те, що він викликає дуже швидкі спалахи. У червону зону, я впевнений, ми точно повернемося, це питання часу», – говорить Ігор Кузін, головний санітарний лікар України.

Український уряд вже очікує на нову хвилю. За офіційними прогнозами, вона поверне нас до найсуворішого локдауну.

Зокрема, у Києві вже розпочали поступову підготовку до нової епідемії. Н поки це просто завчасні заходи. Людей закликають швидше робити щеплення, щоб вже до осені мати стійкий імунітет проти хвороби. Але поки вакцинованих людей в Україні дуже мало. А другу дозу щеплення отримали тільки 4% населення.

Є надія на те, що епідемія обійде стороною Україну.

Раніше Hyser писав про те, що ще одна країна дозволила в'їзд для українців.

Також писали, що Ляшко зробив гучну заяву щодо вакцинації.

Нагадаємо, що у МОЗ зробили довгоочікуваний прогноз.