У МОЗ зробили заяву, побоюючись чергового спалаху коронавірусної інфекції

На сьогоднішній день Міністерство охорони здоров'я Україна побоюється того, що в нашій країні відбудеться черговий спалах коронавірусу восени або взимку поточного року. Проте, питання того, чи буде вводитися черговий локдаун буде залежати від того, наскільки буде складною епідеміологічна ситуація. Крім того, в МОЗ заявили про те, що для людей, які вже отримали щеплення будуть вводитися спеціальні поблажки. Про це повідомляє iнформаційний портал "Апостроф".

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що посилення карантину буде залежати від епідемічної ситуації і на підставі показників адаптивного карантину, виходячи з чого в уряді зможуть зрозуміти, в якій зоні знаходиться Україна в цілому і окремі її регіони.

Зараз у Міністерстві розглядають можливість використання спеціального ковід-сертифіката, який даватиме певні привілеї щепленим українцям. Наприклад, співробітники зможуть без всяких труднощів працювати в офісі, або відвідувач без обмежень зможе потрапити в кінотеатр під час карантину.

Рішення про прийняття подібної ініціативи буде позначить відповідну постанову Кабміну. Якщо уряд схвалить ідею, то в Україні з'являться спеціальні електронні документи, які будуть знаходитися в додатку "Дія" і буде підтверджувати факт щеплення проти коронавірусу.

Крім того, головний санітарний лікар розповів про термін дії сертифікатів повторної вакцинації. За його словами, на сьогоднішній день немає якогось одного бачення алгоритму повторної вакцинації на наступні періоди. В інших країнах пропонують введення так званої "бустерної дози", при якій людина спочатку отримує дві стандартні дози щеплення, а потім, через півроку або рік отримує ще одну додаткову — посилюючу.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Британії виявили черговий штам коронавірусу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли, коли знову закриють всі кафе і магазини.

Також "Hyser" писав, що стало відомо. який проміжок між введеннями доз вакцин Pfizer є оптимальним.