Зоолог розповів, як дії російського президента вплинули на поведінку тварин

Останнім часом рівень солоності Азовського моря відчутно підвищився у зв'язку зі спекою в цьому році і станом прісної води російських річок Дон і Кубань, у зв'язку з чим цього року в з Чорного моря в Азовське масово мігрують медуза. Інформаційний портал "РИА Мелітополь"заявляє на те, що на велику кількість медуз в тому числі вплинула і споруда Кримського моста.

Експерт-зоолог Валерій Коцюруба вважає, що в Азовське море медузи почали мігрувати через Керченську протоку. Він пояснив, що існують певні циклічні зміни і фази в розвитку, коли чисельність медуз відчутно збільшується, і причиною подібних процесів можуть Є люди, які впливають на навколишнє середовище.

Туристи, які відпочивали на Азовському морі звернули увагу на те, що раніше корнерот вважався звичайним жителем Чорного моря, яке, на відміну від Азовського, на порядок вище, проте в останні кілька років ці медузи прямо-таки тероризують відпочиваючих на Азові. При цьому видно, що медузи характерні саме для Чорного моря.

Деякі вважають, що після того, як споруда Керченського моста була закінчена, медузи з все більшою інтенсивністю почали потрапляти в Азовське море, однією з переваг якого була якраз відсутність "желейок".

Варто також відзначити, що нещодавно в Інституті рибного господарства та екології моря заявили, що рекордна кількість медуз в Азовському морі була зареєстрована в 1978 році — приблизно 7 мільярдів особин. У 2018 ж році їх кількість в Азовському морі склала приблизно 10 мільйонів особин.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в Україні знайшли найчистіший курорт Чорного моря.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали, як популярний курорт розчищають від докучливих шкідників.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, що туристи в Кирилівці масово скаржаться на алергію через морську воду.