Лікарі розповіли про вплив часнику на організм людини

Часник використовується в приготуванні багатьох страв, але крім своєрідного аромату він здатний принести ще й користь для організму. У ньому міститься багато корисних мінералів і вітамінів, які необхідні людині. Також медики розкрили зв'язок між часником і онкологією. Про це пише портал storinka.

Так, лікарі вважають, що часник знижує ризик деяких видів раку, оскільки містить багато фітохімічних речовин, які допомагають захищати клітини від пошкодження. Передбачається, що часник надає антиканцерогенний ефект і здатний знизити ризик раку шлунка і колоректального раку. Однак поки це тільки припущення, оскільки відповідні дослідження на людях не проводилися.

Однак проводилося інше дослідження, яке показало, що вживання двох капсул екстракту часнику в день протягом двох місяців може знизити тиск у людей з гіпертонією. У свою чергу це значно скорочує ризик виникнення серцевих захворювань. Рекомендується щотижня вживати 4 свіжих зубчики часнику.

Часник знаменитий своїми антимікробними і антибіотичними властивостями, тому його вживання може допомогти під час застуди або грипу. Лікарі підкреслюють, що для профілактики захворювань часник не підходить, але свій внесок у зміцнення імунітету вносить.

Варто відзначити, що часник має різкий запах, який багатьом може здатися неприємним, проте це не привід відмовлятися від его вживання. Медики підкреслюють, що часник цілюще впливає різні системи організму і може допомогти в запобіганні деяких захворювань.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали популярний ранковий напій, який робить кістки небезпечно крихкими.

Також наш портал інформував, що медики назвали найпоширеніші причини стрибків цукру в крові.

Нагадаємо, що фахівці назвали прості способи знизити високий рівень холестерину.