Синоптики оголосили штормове попередження

Після недавнього похолодання і потужних злив в Україні знову запанувала спекотна погода, однак "сюрпризи" на цьому не закінчуються. Так, у четвер, 29 липня синоптики попередили українців про погіршення погодних умов. У ряді областей оголосили жовтий рівень небезпеки, там очікуються сильні дощі з градом і шквальний вітер. Жителям яких регіонів слід готуватися до негоди, йдеться в прогнозі Укргідрометцентру.

За прогнозом синоптиків у денний час всі регіони, крім південних, накриють грозові дощі. А ось жителям західних, східних, північних і деяких районів центральних областей пощастило ще менше. Там прогнозуються зливи з градом і шквальний вітер. Відзначається, що швидкість вітру буде досягати від 15 до 20 метрів в секунду.

Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua
Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua

Водночас стовпчики термометрів будуть на тому ж рівні. У денний час повітря прогріється від 27 до 32 градусів тепла. Рятуватися від неймовірної спеки за допомогою кондиціонерів доведеться жителям південних регіонів, там очікується до 36 градусів вище нуля. У Карпатах стовпчики термометрів показуватимуть комфортні 19-24 градуси тепла.

Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua
Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua

Жителям Києва 29 Липня також краще взяти з собою парасольку, виходячи з дому, оскільки синоптики прогнозують опади. Денна температура складе від 29 до 31 градуса тепла.

Дощі обійдуть у четвер Миколаївську, Херсонську, Одеську області та Крим. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до 33-35 градусів вище нуля.

Також у зв'язку з високою температурою повітря в Полтавській, Сумській, Одесою, Миколаївській, Івано-Франківській, Тернопільській, Львівській, Вінницькій та Житомирській областях оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Раніше портал Hyser повідомляв, що синоптики попередили українців про сильні грози з градом: які області торкнеться.

Також наш портал інформував, що синоптики попередили про різке похолодання і шквальний вітер.

Нагадаємо, що народний синоптик стривожив прогнозом погоди на зиму в Україні.