Українцям розповіли, хто може розраховувати на 100-відсоткову знижку на комуналку

В Україні стрімко зростають тарифи на комунальні послуги, а разом з тим і борги українців. Для громадян, які не в змозі оплачувати рахунки державою передбачені спеціальні пільги. Так, українцям розповіли, хто може розраховувати на грошову допомогу і знижку на комуналку до 100%. Про це інформує nv.ua.

Згідно із законодавством України право на пільги з оплати за комунальні послуги мають: ветерани війни, ветерани праці, діти війни, жертви нацистських переслідувань, реабілітовані жертви репресій, багатодітні, прийомні сім'ї, сімейні дитячі будинки, опікуни, громадяни, які постраждали від аварії на ЧАЕС, ветерани органів внутрішніх справ та Національної поліції, працівники служб спецзв'язку, працівники служб цивільного захисту, військовослужбовці СБУ, депортовані за національною ознакою.

Учасники бойових дій можуть розраховувати на знижку 75% квартирної плати та вартості комуналки. Дані пільги надаються безпосередньо учасникам бойових дій і членам їх сімей, які живуть разом з ними на одній житлоплощі.

Громадяни, які отримали інвалідність внаслідок військових дій за законом мають право на 100% знижку на плату за користування житлом, а також 100% знижку на комунальні послуги. Разом з тим для громадян, які є учасниками війни також передбачені знижки, але в розмірі 50%.

Раніше портал Hyser повідомляв, що в уряді визначилися з тим, як змінити тарифи на електроенергію для населення.

Також наш портал інформував, що українців попередили про нові тарифи на комуналку: змусять платити у два рази більше.

Нагадаємо, що стало відомо, як каратимуть українців за несплату комуналки.