Жителям України повідомили, який сюрприз їм можуть зробити комунальні платежі вже на Новий рік. Так, є свіжа інформація щодо комуналки.

Про це повідомляється на порталі новин «Апостроф»

Є відомості про те, що тарифи на комунальні послуги не повинні змінюватись до кінця поточного опалювального сезону. Так, якщо справа стосується цін на гарячу воду та теплопостачання цього опалювального сезону, то вони будуть незмінними.

Український державний і політичний діяч, інженер-економіст, відомий як прем'єр-міністр України з 4 березня 2020 року Денис Шмигаль сказав, що українська влада отримала близько 14 мільярдів гривень у вигляді субвенцій. Саме завдяки цьому ціни на комунальні послуги цього опалювального сезону залишаться незмінними.

Крім цього, він сказав, що із цих же коштів відновлюватиметься обладнання, яке необхідне взимку.

"Ми пообіцяли, що уряд допомагатиме і підтримуватиме місцеву владу. І ми цю обіцянку виконуємо", - заявив Денис Шмигаль.

Проте варто нагадати, що ціни за останній рік зросли, особливо подорожчало утримання та ремонт житла. Тарифи на каналізацію також стали дорожчими на 14.9%, а водопостачання – на 12%. Щодо прибирання сміття, то тут теж є зміни, це зараз дорожче на 11.9%.

Читайте також:

За комуналку можна не платити: кого з українців це торкнеться та які документи потрібно підготувати

Повне дно: у Росії обіцяють вибачити борги з комуналки тим, хто піде воювати в Україну

Українець збудував унікальний будинок-термос і тепер не платить за комуналку. Фото