В Україні регулярно відключають електроенергію через ракетні обстріли російських окупантів. Багато хто готується до можливого блекауту, про який неодноразово попереджала влада. Стало відомо, чи виникне у такій ситуації дефіцит продуктів у магазинах.

Представники великих торгових мереж запевнили, що продовжать роботу і за блекауту. Усі життєво необхідні продукти та товари залишаться доступними, тому що рітейлери вже закупили генератори. Про це повідомив перший віце-президент Торгово-промислової палати Михайло Непран. Він зазначив, що проблем із поповненням асортименту не буде.

"Не треба панікувати та бігти скуповувати все поспіль… Щоб спокійно пережити блекаут, потрібно мати гроші", - зазначив експерт.

За словами Непрана, ситуація покращилася порівняно з тією, що була за перших відключень електроенергії. Він наголосив, що може зменшитися кількість морожених продуктів. Фахівець порадив українцям зробити запаси тушонки, консервів та напівкопченого м'яса.

Аналітик додав, що у великих супермаркетах будуть нижчі ціни, ніж у невеликих магазинах. Він пов'язав подорожчання продуктів з новими витратами, які продавці включили до їхньої собівартості через проблеми з електропостачанням.

"Деякі мережі продають соціально значущі товари різної вартості та якості, щоб кожен споживач міг вибрати свій варіант. У великому приватному магазині більше спокуса підняти ціну... У великих торгових мереж більше можливостей утримувати таку "подушку". Якщо люди завтра перестануть ходити, вони збанкрутують" , – пояснив Михайло Непран.

Читайте також:

Найпотужніша пожежа в російському будинку для людей похилого віку: люди кричали і благали про допомогу. Вогонь з'їдав живцем

Путін зазнає поразки: в Україні знищено елітну російську бригаду. Що відомо

Українцям заборонять продавати квартири, які видадуть як компенсації. Що пишуть ЗМІ