Мешканців Києва та області співробітники Українського гідрометцентру попередили про небезпечні метеорологічні явища 27 грудня.

Новий Рік настане менш ніж за тиждень, а за вікном зовсім не картинка з різдвяного кіно. Ще б пак, погода в Україні у вівторок, 27 грудня, буде переважно теплою, а майже над усією державою литимуть дощі. Без опадів не залишиться жодна з областей.

Що ж до Києва та Київської області, то тут взагалі оголошено підвищений рівень небезпеки через несприятливу погоду.

Так, за прогнозом Укргідрометцентру, сьогодні на Київщині буде хмарна погода з проясненнями. Очікуються дощі, вночі та вранці на дорогах місцями ожеледиця.

Вітер південно-західний, його швидкість становитиме 7-12 м/с. Температура по області вдень 2-7 ° тепла; у Києві вдень буде 3-5° тепла

Крім того, за даними синоптиків, очікується густий туман, що може спричинити погіршення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць.

"Найближчою годиною з утриманням до кінця доби 27 грудня туман, видимість 200-500 метрів. І рівень небезпеки", - сказано у попередженні.

Пішоходів просять переходити дорогу строго пішохідними переходами і не виходити на узбіччя без крайньої необхідності.

При їзді в тумані важливо збільшити дистанцію не здійснювати різких маневрів і гальмування, а також не вести автомобіль втомленим.

До речі, рятувальники просять людей, які не мають досвіду їзди в тумані або слизького дорожнього покриття за кермо сьогодні не сідати.

Управління при сильному тумані створює такі труднощі:

  • Різко знижується видимість. Водій часто орієнтується лише за дорожньою розміткою. Світло фар зустрічної машини пробивається крізь туман на невеликій відстані.

  • У салоні автомобіля пітніє і покривається крапельками вологи лобове та бічні стекла. За рахунок такої особливості оглядовість знижується ще більше.

  • Дорожнє полотно за рахунок сильної вологості стає слизьким. Часто тумани фіксуються восени, при низьких температурах. В результаті дорога може покриватися тонким шаром криги, небезпечної при керуванні.

  • Для недосвідченого водія туман здається неприємним явищем і не більше. Відсутність обережності та рух у колишньому режимі підвищує ризик виникнення аварійних ситуацій.

  • При обмеженій видимості можна легко збитися з траси або випадково повернути трасу на іншу автодорогу.

Читайте також:

Серце не витримало: молода українка не змогла жити після отримання похорону на чоловіка. Діти залишились сиротами. Фото

Вже у 250 мільйонах випадків Китай атакує нова хвиля COVID-19. Багато хто в це не вірив

Сльози неможливо стримати: Вакарчук виконав пісню "Човен" у Херсоні. Відео