Мешканцям України нагадали, що 29 грудня – церковне свято. Так, цього дня святкують не лише День інформаційно-медійних структур МО та ЗСУ, а й моляться до блаженної цариці Феофанії Візантійської напередодні Нового року.

Про це повідомили на порталі новин ТСН

29 грудня буде 309-й день повномасштабної війни на території України. Однак у церковному календарі зазначено, що у цей день – День пам'яті блаженної цариці Феофанії Візантійської.

Як повідомляється, Феофанія Візантійська була дружиною візантійського правителя Лева VI Мудрого. Вона народилася в Константинополі 863 року. Вона та її чоловік Лев повністю віддавали себе служінню Христу. Однак після того, як батько Лева повірив у наклеп, він уклав свого сина та його дружину за ґрати на три роки. Після цього страждання коханих не закінчилися, і в них померла донька Євдокія. Через жахливу трагедію Феофанія вирушила до монастиря, де багато молилася.

Окрім цього, 29 грудня – день пам'яті пророка Огія.

Наголошується, що у цей день категорично забороняється довго дивитися на себе у дзеркало, адже можна було спричинити лихо. Ще не можна одягати речі червоного кольору. Настійно рекомендується прислухатися тих людей, які не мають кровних зв'язків. Дуже важливо не вдягнути річ навиворіт цього дня.

Читайте також:

Серйозна загроза ракетних ударів на Новий рік та Різдво: Зеленський зібрав військову ставку. Що відомо

Готуємось до підвищення цін: що подорожчає після Нового року в Україні

Вихідні дні на Новий рік та Різдво: до чого готуватися і що змінилося