В останні кілька днів у мережі все частіше ходить інформація про те, що росія може з дня на день здійснити чергову ракетну атаку на Україну.

Спочатку звучала дата 25 грудня. Мовляв, українці вирішили відзначати Різдво Христове з усім цивілізованим світом – отримуйте дощ із "Калібрів" та "Shahed-136". Але прогноз не відбувся, і після цього ЗСУ завдали удару по авіабазі в Енгельсі, чим надалі відсунули спроби рашистів зіпсувати нам різдвяний настрій.

Однак загроза збережеться аж до Нового року і надалі. Докладніше про це інформує ТСН.

В інтерв'ю телеканалу військовий експерт, полковник ЗСУ у запасі, пілот-інструктор Роман Світан розповів, що новий ракетний удар РФ по енергетичній системі України може статися 25-30 грудня.

"Може бути атака крилатими ракетами в найближчий тиждень. За цей час росіяни вже можуть до цього підготуватися. Також вони можуть атакувати балістичними ракетами з території Білорусі, а це - "Іскандери" та "Кинджали". Вони можуть збільшити кількість ударів тими ж Shahed- 136. З одного боку – нічого нового, з іншого – вони поспішають доти, доки сюди зайдуть ті самі ЗРК Patriot та системи ППО, які можуть нівелювати ці наслідки, а також РФ може прив'язуватися до дат. Ми її очікуємо. Битимуть по енергосистемі України" , - пояснив Світан.

Варто зазначити, що про це ж говорив президент Володимир Зеленський у ході свого традиційного вечірнього відеозвернення до нації, 25 грудня.

Читайте також: